Τα νέα τραγούδια της Dido εμπνέουν… αγώνες!

Σήμερα κυκλοφορεί το καινούριο cd της Dido, τα τραγούδια της όμως έχουν γίνει ήδη δημοφιλή και μάλιστα με απροσδόκητο τρόπο!


Σήμερα κυκλοφορεί το καινούριο cd της Dido, τα τραγούδια της όμως έχουν γίνει ήδη δημοφιλή και μάλιστα με απροσδόκητο τρόπο!

Και συγκεκριμένα το τραγούδι “No freedom” που περιλαμβάνεται στο νέο της δίσκο “Girl who got away”, έχει γίνει ήδη ο ύμνος των εξεγερμένων στη Συρία, παρά το γεγονός ότι η καλλιτέχνις το είχε γράψει πολύ νωρίτερα από τον πόλεμο στη συγκεκριμένη χώρα.

“Όχι ελευθερία χωρίς αγάπη, όχι αγάπη χωρίς ελευθερία” λέει το τραγούδι και η Dido δηλώνει στο BBC πως νιώθει έκπληξη που η μουσική της χρησιμοποιείται στον πόλεμο της Συρίας, ενώ όπως δηλώνει, πρόκειται για τον “ήχο μιας μοντέρνας σύγκρουσης”.

Συναισθήματα που μάλλον φαίνεται πως εγείρει και το δεύτερο single από το νέο album της με τίτλο “Let us move on”, το οποίο στιχουργικά μπορεί να εκληφθεί επίσης ως ελπιδοφόρο μήνυμα για παντός είδους αγώνες.

“Μου φαίνεται εξωπραγματικό η μουσική μου να αποτελεί ήχο για μάχη, δεν το περίμενα ποτέ” λέει η τραγουδίστρια, ενώ συμπληρώνει πως τελικά αυτό είναι και το ωραίο με τη μουσική.

“Εγείρει τόσο απρόβλεπτα τα συναισθήματα και τη σκέψη, που τελικά εκπλήσσεται και ο ίδιος ο δημιουργός με τον τρόπο που μπορούν να μιλήσουν τα τραγούδια του στις καρδιές των ανθρώπων”, συμπληρώνει.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!