Τα ruby slippers της Dorothy μετακομίζουν Λονδίνο…

Πρώτη φορά εκτός Αμερικής.


Πρώτη φορά εκτός Αμερικής.

Πρώτη φορά εκτός Αμερικής.

Πρώτη φορά εκτός Αμερικής.

 

Τα ruby slippers που κόσμησαν τα πόδια της Judy Garland στην ταινία “The Wizard of Oz” πρόκειται να βρεθούν στο Λονδίνο. Πιο συγκεκριμένα, το ιστορικό ζευγάρι παπουτσιών θα εκτεθεί στο μουσείο V&A, στα πλαίσια της έκθεσης “Hollywood Costume”.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός πως είναι η πρώτη φορά που τα παπούτσια θα “ταξιδέψουν” εκτός συνόρων. Το θρυλικό ζευγάρι αποτελεί ένα από τα συνολικά 4 ζευγάρια που δημιουργήθηκαν για την ταινία “The Wizard Of Oz” (1939). 

Μάλιστα, ο curator της έκθεσης, προσπαθούσε εδώ και 5 χρόνια να εξασφαλίσει ένα από τα 4 αυθεντικά ζευγάρια. Τα παπούτσια σχεδιάστηκαν από τον Adrian Greenburg των MGM Studios και δημιουργήθηκαν από τον κατασκευαστή παπουτσιών, Joe Napoli.

O director του μουσείου V&A δήλωσε: “Είναι ευκαιρία που έχεις μια φορά στη ζωή σου και είμαστε απίστευτα ευγνώμονες. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε πιο κατάλληλο σύγχρονο “σπίτι” για αυτά τα παπούτσια, από αυτή την έκθεση”.

Το φόρεμα του οίκου Givenchy από την ταινία “Breafast at Tiffany’s”, το βελούδινο φόρεμα της Scarlett O’Hara από την ταινία “Gone With The Wind” και το πράσινο βραδινό φόρεμα που έντυσε την Keira Knightley στην ταινία Atonement”, θα είναι μεταξύ άλλων εμβληματικών κομματιών που θα περιλαμβάνει η έκθεση.

ΠΗΓΗ: missbloom.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!