Τάκης Χρυσικάκος: Σήμερα η πρεμιέρα του σε ένα εκπληκτικό έργο

Ένα έργο που δεν πρέπει να χάσετε … Ο Τάκης Χρυσικάκος σε μια εκπληκτική παράσταση που κάνει σήμερα πρεμιέρα στις 19.00. 


Ένα έργο που δεν πρέπει να χάσετε … Ο Τάκης Χρυσικάκος σε μια εκπληκτική παράσταση που κάνει σήμερα πρεμιέρα στις 19.00. 

Η τέχνη πρέπει να ζήσει, να προχωρήσει ακόμη κι αν ο δρόμος είναι κακοτράχαλος, γεμάτος αγκάθια. Το θέατρο, οι άνθρωποί του πρέπει να επιστρατεύσουν την αντοχή και την ιερή επιμονή του δημιουργού, για να λειτουργήσει το δόγμα τού «κάν” το με κάθε τρόπο, μην το βάζεις κάτω».

Στις αντίξοες συνθήκες ανθεί η ανθρώπινη δημιουργικότητα. Στον «Αγγλο ασθενή» ο ήρωας αναφέρεται σ” ένα φυτό που φυτρώνει στην άνυδρη έρημο. Αν βρεθείς λοιπόν στη μέση της ερήμου να σε θερίζει η δίψα, πρέπει να το βρεις και να ρουφήξεις τους χυμούς της καρδιάς του. Το φυτό θα είναι ξανά γεμάτο χυμούς το πρωί. Στους στεγνούς καιρούς που ζούμε αυτή η παραβολή με εμπνέει. Ενα τσούρμο τύπων σαν τον Εντι-Ρέι, στο έργο που θα δείτε, προκάλεσε τη σημερινή κρίση. 

Θα γελάσετε μαζί τους, αλλά προσέξτε: είναι τρομερά επικίνδυνοι. Τάχα «οραματιστές» ενός τεράστιου πλούτου, που θα προκύψει από την εκμετάλλευση των άλλων. Κι από κοντά αμνησιακοί σαν τον Ρέιν-φρόου που ξεχνούν τα μαθήματα του ιστορικού παρελθόντος, ανίκανοι να αναλογιστούν τις επιπτώσεις των πράξεών τους στο μέλλον. Κι εμείς είμαστε σαν την Μπίλι Μαρί, χαμένοι στην εθνική οδό, προσπαθώντας να χτίσουμε ένα σπιτικό σε αφιλόξενο μέρος, ταΐζοντας τον εαυτό μας -μεταφορικά και κυριολεκτικά- με ό,τι junk food βρούμε.

Ξέρω ότι κάποια στιγμή η κρίση, στην Ελλάδα και παντού, θα λυθεί, αλλά στο μεταξύ, η μπογιά θα ξεφλουδίσει και η άμμος θα μεταφερθεί. Πρέπει να κρατηθούμε οπωσδήποτε, υποστηρίζοντας τις τέχνες. Στο τέλος θα είμαστε εμείς οι νικητές»
Ρόμπιν Σούικορντ

Δράμα εναντίον κωμωδίας στο «Tόπος αλλού»

Μια μαύρη κωμωδία ή ένα σκοτεινά κωμικό δράμα, ρυθμικό και γρήγορο, είναι το έργο της Robin Swicord «Ολα είναι στο μυαλό σου» που ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου «Τόπος Αλλού» σε μετάφραση – σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή με τους Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Τάκη Χρυσικάκο και Νίκο Καμτσή. Οι παραστάσεις  δίνονται κάθε Τετάρτη  και Κυριακή (ώρα 7.00 μμ) και Πέμπτη, Παρασκευή και Σαββάτο (ώρα 9.00 μμ). Θέατρο «Τόπος Αλλού» (Κεφαλληνίας 17 και Κυκλάδων, Κυψέλη, τηλ: 210-8656004)  
 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!