Τάσος Πρωτοψάλτης: Από τον Chef των ρεκόρ Guinness μια πανακότα μόνο για εσάς
Ο Τάσος Πρωτοψάλτης έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στη ζαχαροπλαστική-αρτοποιία και το 2006 κατέκτησε τη 2η θέση στα World Books με το βιβλίο του «Αρτοποιία – ζαχαροπλαστική». Απολαύστε μια συνταγή δική του μόνο για εσάς!
Ο Τάσος Πρωτοψάλτης έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στη ζαχαροπλαστική-αρτοποιία και το 2006 κατέκτησε τη 2η θέση στα World Books με το βιβλίο του «Αρτοποιία – ζαχαροπλαστική».
Είναι ο εμπνευστής και υπεύθυνος της ομάδας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος που κατέκτησαν το 2011 το ρεκόρ Guinness, παρασκευάζοντας το μεγαλύτερο παστέλι. Αποκλειστικά ΓΙΑ τους Αναγνώστες του www.bizznews.gr μας δίνει συνταγές γλυκών που θα σας ξετρελάνουν!
Έχει 30 χρόνια προϋπηρεσία στο χώρο και έχει διατελέσει Executive Pastry and Bakery Chef σε μεγάλα ξενοδοχεία, εργαστήρια και Catering.
Είναι απόφοιτος της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων και έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια στο εξωτερικό και εσωτερικό.
Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στο χώρο της ζαχαροπλαστικής – αρτοποιίας – μαγειρικής. Διδάσκει στη σχολή Le Monde ως υπεύθυνος καθηγητής στο τμήμα ζαχαροπλαστικής και αρτοποιητικής τέχνης.
Μια συνταγή δική του αποκλειστικά για τους αναγνώστες μας για την πιο γλυκιά πανακότα light μιας και η Άνοιξη μπήκε και πρέπει να προσέχουμε!
Πανακότα βανίλιας light
Υλικά και Δοσολογία
150γρ. γαλα 0%, 20γρ. φρουκτόζη, 10γρ. φύλλα ζελατίνας,1 δόση βανίλια σκόνη, 5γρ, λικερ κουαντρο, 100γρ. φυτική κρέμα γάλακτος.
Τρόπος παρασκευής
Βράζουμε γάλα με την φρουκτόζη. Μόλις βράσει το βγάζουμε από την φωτιά .
Τα φύλλα ζελατίνης τα βάζουμε σε κρύο νερό και μόλις μαλακώσουν τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε μέσα στο γάλα.. Στη συνέχεια βάζουμε την βανίλια το λικέρ και τη κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε και το βάζουμε σε ποτήρια και 3 ώρες στο ψυγείο. Αν θέλουμε να γίνει πιο όμορφο για ντεκόρ βάζουμε φρέσκα φρούτα
Η συνταγή βγάζει 5 μερίδες των 60γρ και μπορείτε να την απολαύσετε.