Θανάσης Πολυκανδριώτης: «Ο γιατρός μου είχε πει για 3 μήνες να μην παίξω μπουζούκι» – Η δύσκολη στιγμή της περιπέτειας με το χέρι του


Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Στιγμές» του Μάνου Νιφλή, το βράδυ της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου, όπου μίλησε για την προσωπική του εμπειρία με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε με το χέρι του.

Ο κορυφαίος μουσικός αποκάλυψε τη δύσκολη περίοδο που πέρασε όταν το 1981 αντιμετώπισε μια σοβαρή κατάσταση με το δεξί του χέρι λόγω της υπερβολικής χρήσης του κατά το παίξιμο μπουζουκιού, πάσχοντας από αυτό που ιατρικά αναφέρεται ως “εργασιακή κράμπα“. «Αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να με οδηγήσει ακόμη και σε ολική ανικανότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως η αναζήτηση λύσης τον οδήγησε μέχρι τον Καναδά, και συγκεκριμένα στο Βανκούβερ.

Εκεί, ένας γιατρός τον διαβεβαίωσε ότι η υγεία του ήταν σε άριστη κατάσταση, αλλά τον προειδοποίησε για τους κινδύνους που θα αντιμετώπιζε αν συνέχιζε να παίζει ασταμάτητα. Όπως του είπε ο γιατρός: «Τι θα κάνετε μόλις επιστρέψετε στην Ελλάδα;». Η απάντηση του μουσικού ήταν: «Στούντιο, μαγαζί, στούντιο». Ο γιατρός τον συμβούλεψε να σταματήσει το παίξιμο για τουλάχιστον τρεις μήνες: «Απαγορεύεται να αγγίξετε το μπουζούκι για τρεισήμισι μήνες. Αν δεν το κάνετε, δεν θα μπορέσετε να ξαναπαίξετε».

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!