Θάνος Μικρούτσικος-Ρίτα Αντωνοπούλου : 17 Νοέμβρη μόνο με πολιτικά τραγούδια

Πότε και που;


Πότε και που;

Πότε και που;

Πότε και που;

 

Ύστερα από την επιτυχημένη και ιστορικά σημαντική συνεργασία του με τη Μαρία Φαραντούρη το καλοκαίρι που μόλις “έφυγε”, ο Θάνος Μικρούτσικος επιλέγει και πάλι μια γυναικεία φωνή για το ρεπερτόριό του. Μια φωνή γνώριμη για εκείνον μα και για το έργο του αφού ο ίδιος ο συνθέτης  την παρουσίασε δισκογραφικά στο κοινό με το δίσκο “Για φωνή και Ορχήστρα” με επανεκτελέσεις σπουδαίων τραγουδιών του και αργότερα με καινούρια τραγούδια γραμμένα για την φωνή αυτή. Η φωνή αυτή ακούει στο όνομα Ρίτα Αντωνοπούλου. 

 Ένα πιάνο και μια φωνή λοιπόν. Έτσι όπως γράφονται πολλά από τα τραγούδια. Κάτι σαν επιστροφή στην καθαρότητα και στην αμεσότητα των πραγμάτων.

Το πρόγραμμα όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου περιλαμβάνει τραγούδια από τον κλασσικό πλέον “Σταυρό του Νότου” σε συνδυασμό με τους περίφημους αυτοσχεδιασμούς του συνθέτη στο πιάνο. Παρουσιάζονται επίσης κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου που έχουν να ακουστούν καιρό, αλλά και τραγούδια άλλων δημιουργών που ερμηνεύει η χαρισματική Ρίτα Αντωνοπούλου. Στο δελτίο τύπου αναφερέται επίσης πως  “Ο Θάνος Μικρούτσικος ανέκαθεν πίστευε ότι οι συναυλίες στην περιφέρεια τον χειμώνα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια ουσιαστική επικοινωνία με το κοινό. Έτσι επέλεξε τη Ρίτα Αντωνοπούλου, πήρε το πιάνο του και ξεκινάει το ταξίδι του χειμώνα με οπλοστάσιο τραγούδια του που αγαπήθηκαν απ΄όλους, τραγούδια άλλων συνθετών που ο ίδιος λατρεύει, τραγούδια ερμηνείας που απαιτούν τη σιωπή, τραγούδια που ενώνουν τη σκηνή με την αίθουσα και ξαναστήνουν το Εμείς σ΄ αυτή την εποχή της μεγάλης Κρίσης, σ΄ αυτή την εποχή της βαρβαρότητας.”

* Ο Θάνος Μικρούτσικος και η Ρίτα Αντωνοπούλου πιάνο-φωνή στις 17/11 στην Ηλιούπολη στο “ΡΥΘΜΟΣ-STAGE”

Ακολουθούν: 23/11 Zάκυνθος “KOKΚΙΝΟΣ ΒΡΑΧΟΣ” | 24/11 Κατάκωλο Πύργου |  1,8,15,22 /12 Ηλιούπολη “ΡΥΘΜΟΣ”

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Hy6OAwJmO7A#!

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!