Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη «Libertatia»


Χθες, ομάδα ατόμων που ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο εισήλθαν παράνομα στο διατηρητέο κτίριο που φιλοξενούσε στο παρελθόν την κατάληψη με την ονομασία «Libertatia», σπάζοντας τις σφραγίδες που είχαν τοποθετηθεί από τις αρχές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο κτίριο και πραγματοποίησαν μουσική εκδήλωση. Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και προχώρησαν σε τουλάχιστον δέκα προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν γύρω από το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Λεωφόρου Στρατού.

Λίγο πριν τα ξημερώματα, οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης και αποκατάστασης της τάξης, εκκενώνοντας τον χώρο. Αυτή τη στιγμή, η Λεωφόρος Στρατού παραμένει κλειστή από την οδό Καυτατζόγλου έως την Παπαναστασίου. Σύμφωνα, πάντα, με την ΕΡΤ, κατά την αστυνομική επιχείρηση εντός του κτιρίου βρέθηκαν τρία άτομα.

Το συγκεκριμένο κτίριο είχε υποστεί ολική καταστροφή από πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 2018, και από τότε, άτομα που συνδέονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο έχουν ξεκινήσει την αποκατάστασή του, προβαίνοντας σε διάφορες εργασίες ανακατασκευής.

Η Αστυνομία έχει προβεί επανειλημμένα σε επιχειρήσεις απομάκρυνσης ατόμων από το συγκεκριμένο κτίριο, προχωρώντας σε προσαγωγές και συλλήψεις. Σημειώνεται πως η τελευταία επιχείρηση είχε λάβει χώρα στο τέλος του περασμένου μήνα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 11 ατόμων.

Μετά την επιχείρηση αυτή, οι αρμόδιες αρχές είχαν σφραγίσει τον χώρο.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!