Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλαζ Αρετσούς για την live μετάδοση της συναυλίας για τα Τέμπη


Την συναυλία – αφιέρωμα στα θύματα των Τεμπών, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, παρακολουθούν σε απευθείας μετάδοσης, μέσω μιας γιγαντοοθόνης, πολίτες και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στην πλαζ της Αρετσούς, στον δήμο της Καλαμαριάς, εκατοντάδες Θεσσαλονικείς συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα προκειμένου να παρακολουθήσουν την συναυλία που μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους υπάρχουν συγγενείς θυμάτων καθώς και επιβάτες που ταξίδευαν με το μοιραίο τρένο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μιας και η Καλαμαριά «θρηνεί» τέσσερα θύματα από την εθνική τραγωδία.

«Επιζούμε, αλλά δεν ζούμε»

Η Ευδοκία Τσάμπαρη βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι την ώρα της σύγκρουσης. Περιγράφοντας την κόλαση που έζησε εκείνο το βράδυ, τονίζει ότι συνεχίζει να παλεύει μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς και επιβάτες ζητώντας δικαίωση.

«Επιζούμε, αλλά δεν ζούμε. Ο καθένας έρχεται αντιμέτωπος με τους εφιάλτες του προσπαθώντας να διαχειριστεί το βάρος που φέρει στις πλάτες του».

«Τα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστούν»

«Σήμερα ενώνουμε την φωνή μας αλληλέγγυοι στις οικογένειες που έχουν έναν πάρα πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά τους. Τα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστούν. Η αναμετάδοση της συναυλίας είναι το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ως δήμος», ανέφερε σε δηλώσεις της η δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου. 

Δείτε βίντεο του makthes.gr:

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!