Θρίλερ με τα νεκρά βρέφη σε Αμαλιάδα και Αχαΐα: Το νέο περιστατικό το 2016 και οι μαρτυρίες – «κλειδιά» – «Όποιο παιδί πρόσεχε η Ειρήνη πάθαινε τα ίδια»


Την ώρα που οι Αρχές επιχειρούν μέσα από μαρτυρίες και εργαστηριακές εξετάσεις, να εξακριβώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί με τα νεκρά βρέφη σε Αχαΐα και Αμαλιάδα, όλο και περισσότερες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με την 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου, η οποία ήταν παρούσα σε όλους τους θανάτους, να επιμένει στην αθωότητά της.

Μια υπόθεση με 5 μυστηριώδεις θανάτους βρεφών, έχει αναστατώσει την Αμαλιάδα και την Αχαΐα, θέτοντας σε πλήρη συναγερμό τις Αρχές. Η παρουσία της Ειρήνης έχει συσχετιστεί συνολικά με τις παρακάτω υποθέσεις βρεφών:

  • 6 Φεβρουαρίου 2014 πεθαίνει η αδελφή της, 13 μηνών, στο σπίτι της οικογένειας.
  • 4 Φεβρουαρίου 2021, πεθαίνει η κόρη της φίλης και κουμπάρα της, 6 μηνών, στο σπίτι ενώ την πρόσεχε.
  • 19 Ιουνίου 2022, πεθαίνει το πρώτο κοριτσάκι της, 19 ημερών, στο σπίτι της.
  • 17 Οκτωβρίου 2023 πεθαίνει το δεύτερο κοριτσάκι της, 2 μηνών, από ανακοπή καρδιάς στο «Παίδων Αγία Σοφία».
  • 5 Αυγούστου 2024, πεθαίνει ο γιος της φίλης και συγκατοίκου της, 15 μηνών ενώ τον πρόσεχε στο σπίτι

Το νέο περιστατικό το 2016 στην Πάτρα – «Το παιδί ήταν μισοπεθαμένο, μελανιασμένο»

Το «Φως το Τούνελ» έφερε στη δημοσιότητα ακόμη ένα περιστατικό, στο οποίο παρούσα ήταν και πάλι η 24χρονη. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2016 στην Πάτρα, οι γιατροί επαναφέρουν στη ζωή το βρέφος της φίλης της που πρόσεχε.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου παρέλαβε το άτυχο βρέφος χωρίς σφυγμό λίγο πριν το επαναφέρουν στη ζωή κατά την διακομιδή του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Η επίσημη διάγνωση των γιατρών έκανε λόγο τότε για «συγκοπή», αφήνοντας αναπάντητα αρκετά ερωτήματα καθώς πρόκειται για κατάσταση που προκαλείται μόνο από εξωγενή παράγοντα.

Μιλώντας για πρώτη φορά, η γυναίκα καταγγέλλει στο «Τούνελ» πως όλα συνέβησαν όταν η κόρη της άφησε για λίγο το έξι μηνών κοριτσάκι στην Ειρήνη για να το προσέχει. «Η κόρη μου μαζί με την εγγονή μου είχε πάει να τη φιλοξενήσει η Ειρήνη και η μαμά της στην Πάτρα που έμεναν τότε. Της είχα πει ότι ήταν παράλογο να πάει με μωρό παιδί εκεί. Κάποια στιγμή μας πήρε η Ειρήνη τηλέφωνο να μας πει ότι το παιδί είχε μαυρίσει και να το πάμε στο νοσοκομείο. Το τηλέφωνο το σήκωσε η άλλη μου η κόρη και της είπε να πάρει ασθενοφόρο και να το φέρουν στο Καραμανδάνειο. Το παιδί ήταν μισοπεθαμένο, μελανιασμένο και ευτυχώς το επανάφεραν οι γιατροί», λέει και συγκλονίζει.

Όταν ρώτησε την κόρη της τι είχε συμβεί της απάντησε ότι το βρήκε σε αυτή την κατάσταση στο κρεβάτι. «Μου είπε ότι εκείνη είχε πεταχτεί για μια δουλειά και είχε αφήσει το μωρό με την Ειρήνη. Οι γιατροί έγραψαν τότε ότι το παιδί είχε πάθει συγκοπή αλλά δεν μπορούσαν να βρουν κάτι. Ήταν ένα παιδί υγιές και μας είπαν ότι κάτι πιθανότατα να το τρόμαξε ή να το πόνεσε πολύ. Ευτυχώς η μικρούλα μας γλίτωσε. Εν τω μεταξύ η Ειρήνη, δύο τρία χρόνια πριν το συμβάν, είχε χάσει και ένα αδερφάκι δύο χρονών με τον ίδιο σχεδόν τρόπο. Η κόρη μου μετά το περιστατικό έφυγε. Όλα αυτά που γίνονται με αυτή την κοπέλα δεν είναι λογικό. Όποιο παιδί πρόσεχε η Ειρήνη πάθαινε τα ίδια», καταλήγει.

«Η Ειρήνη μου είπε ότι κρατούσε το παιδί νεκρό» λέει φίλη της μητέρας του Παναγιωτάκη

Το «Τούνελ», στην προσπάθεια του να φωτίσει το θρίλερ με τον ξαφνικό θάνατο του δεκαπέντε μηνών βρέφους στην Αμαλιάδα, εντόπισε μια φίλη της μητέρας του που κοιμήθηκε στο σπίτι τους το προηγούμενο βράδυ.

Η μαρτυρία της είναι σοκαριστική. «Όσα έχω πει στην κατάθεσή μου μπορώ να σας τα πω και εσάς. Είχα κατέβει να δω τα κορίτσια και τους δικούς μου. Το προηγούμενο βράδυ καθόμασταν έξω στο πεζοδρόμιο. Η Πόπη έφυγε σε μια δουλειά με την ξαδέρφη της και μείναμε στο σπίτι εγώ, η Ειρήνη, ένας φίλος και ο σύντροφος της γιαγιάς του παιδιού. Ο Παναγιωτάκης ήταν γενικά ανήσυχος και παίζαμε μαζί του. Το μωρό ήπιε το γάλα του κάποια στιγμή και μετά έκανε ένα μεγάλο εμετό. Τον έκανα μπάνιο και αργότερα γύρισε και η Πόπη αφού την πήρε τηλέφωνο η Ειρήνη», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει επειδή το παιδί χρειαζόταν πάνες, έφυγαν με την Πόπη για να τα αγοράσουν και άφησαν το μωρό με την Ειρήνη.

«Το παιδί συνέχιζε να έχει ένταση. Κοιμήθηκε στις δυόμιση την νύχτα. Τον πήγε η Ειρήνη στην κούνια και εμείς καθίσαμε έξω να κάνουμε ένα τσιγάρο. Κάποια στιγμή τον ακούσαμε να κλαίει, πήγε η Ειρήνη του έδωσε μια μπλούζα της και ξανακοιμήθηκε. Ο μικρός ήταν στην κούνια στο ίδιο δωμάτιο με εμένα και την Ειρήνη. Το πρωί όταν εγώ σηκώθηκα για να φύγω κατά τις δέκα, το παιδί κοιμόταν και έκανε κάτι σαν βρόγχο, όπως κάνει ένας μεγάλος άνθρωπος όταν ροχαλίζει».

«Με πήρε τηλέφωνο η Ειρήνη όταν έφτασα στο χωριό μου και μου είπε ότι ο Παναγιώτης πέθανε από αναρρόφηση. Μου περιέγραψε το σκηνικό, ότι πήρανε το παιδί με την ξαδέλφη, να το πάνε στο νοσοκομείο, αλλά είχε πεθάνει ήδη», καταλήγει και συγκλονίζει.

«Εγώ μετέφερα τον Παναγιωτάκη στο νοσοκομείο», λέει η ξαδέλφη της μητέρας του παιδιού

Το «Τούνελ» επικοινώνησε με την ξαδέρφη της Καλλιόπης, της μητέρας του βρέφους 15 μηνών που έχασε την ζωή του τόσο ξαφνικά στις 5 Αυγούστου του 2024.
Πρόκειται για τη γυναίκα που μετέφερε με το αυτοκίνητό της, την Ειρήνη Μουρτζούκου, το βρέφος και τη μητέρα του στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

«Με πήρε η Πόπη και μου είπε να πάω από εκεί γρήγορα για να μεταφέρουμε το παιδί στο νοσοκομείο. Αυτό ήταν περίπου στη μία. Πήρα το αμάξι και πήγα τρέχοντας, μπήκε η Πόπη πίσω και η Ειρήνη με το παιδί μπροστά. Δεν μπορούσα να δω αν το παιδί είναι νεκρό ή ζωντανό αλλά ούτε μιλούσε, ούτε έκλαιγε, ούτε άνοιξε τα μάτια του. Το κεφάλι του ήταν πίσω σαν ξερό. Να το πω σαν πεθαμένο; Της είπα της Ειρήνης να δώσει αναπνοές στο παιδί γιατί δεν ήξερα κι εγώ τι έπρεπε να γίνει. Πανικοβλήθηκα», λέει χαρακτηριστικά.

«Η Ειρήνη πήγε το παιδί μέσα στους γιατρούς. Εμείς μείναμε απέξω. Μετά από μία ώρα περίπου μας είπαν ότι το παιδί ήταν νεκρό. Όσο περιμέναμε, η Πόπη μου είπε ότι το προηγούμενο βράδυ που είχαμε βγει βόλτα την είχε πάρει τηλέφωνο η Ειρήνη να της πει ότι το μωρό δεν ήταν καλά. Πιστεύω ότι όλα μπορεί να έχουν συμβεί, ακόμα και να έχει μπει ανθρώπινο χέρι», καταλήγει.

«Η μητέρα και η Ειρήνη καβγάδιζαν έντονα», λέει φίλη της μητέρας του Παναγιωτάκη

Η φίλη της Πόπης, της μητέρας του άτυχου Παναγιωτάκη που έμενε μαζί τους πριν χαθεί ξαφνικά από τη ζωή, μίλησε στο «Τούνελ» για όσα συνέβαιναν.
«Φως» στο θρίλερ με τον ξαφνικό θάνατο του δεκαπέντε μηνών βρέφους στην Αμαλιάδα προσπαθεί να ρίξει το «Τούνελ».

Η φίλη της Πόπης, της μητέρας του άτυχου Παναγιωτάκη, λέει στο «Τούνελ»: «Στο δωμάτιο κοιμόμασταν με το μωρό εγώ και η Ειρήνη. Η Πόπη κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο. Εγώ δεν θα παράταγα το παιδί με μια άλλη κοπέλα να κοιμηθούν μαζί. Υπήρχαν πολλές εντάσεις γιατί η Ειρήνη ζήλευε την Πόπη και τσακωνόντουσαν πάρα πολύ άσχημα. Ακόμα και το βράδυ εκείνο είχαν τσακωθεί γιατί η Πόπη είχε πάει κάπου μόνη της. Είχε κουραστεί από τη συμπεριφορά της και ήθελε να απομακρυνθεί. Όταν κατέθεσα στην αστυνομία τους είπα να το ψάξουν γιατί το παιδί δεν έφυγε έτσι», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν είναι μόνο τα δύο δικά της παιδιά που έχει χάσει. Έχει πεθάνει και το παιδί άλλης μια φίλης της που πρόσεχε. Δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά. Να πεθαίνει το παιδί και να μην το καταλαβαίνει. Έξω από το αστυνομικό τμήμα μου είπε μάλιστα ότι ο Παναγιώτης πέθανε στα χέρια της. Το είχε πει και η μητέρα του παιδιού στους αστυνομικούς ότι την υποψιάζεται», λέει και προκαλεί ανατριχίλα.

Μαρτυρία – «κλειδί» για τον θάνατο του Παναγιωτάκη – «Ψέματα όσα σας είπαν η μάνα και η Ειρήνη»

Μάρτυρας – «κλειδί» στη μυστηριώδη υπόθεση με θύμα τον μόλις δεκαπέντε μηνών Παναγιωτάκη, σπάει τη σιωπή του αποκλειστικά στο «Τούνελ» και τα όσα λέει, προκαλούν ανατριχίλα.

Ο ίδιος το προηγούμενο βράδυ ήταν παρών στο σπίτι όπου συνέβη το τραγικό συμβάν στην Αμαλιάδα. «Ήμουν κι εγώ εκεί μαζί με μία φίλη μου, που είχε έρθει από Αθήνα, εντελώς τυχαία», είπε σε δημοσιογράφο της εκπομπής.

Εξοργισμένος από τα όσα δήλωσε στην επικοινωνία που είχε η Ειρήνη Μουρτζούκου ζωντανά με την Αγγελική Νικολούλη το βράδυ της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, αποφάσισε να αποκαταστήσει την αλήθεια. «Δε μου άρεσαν καθόλου τα όσα ακούστηκαν από την Ειρήνη και την Πόπη στην εκπομπή σας. Το παιδί ήταν μια χαρά, το προηγούμενο βράδυ. Άρχισε να μη νιώθει καλά κατά τις 01:30 – 02:00. Η Πόπη, η μητέρα του, δεν ήταν εκεί εκείνη την ώρα. Την πήρε η Ειρήνη τηλέφωνο, γιατί το παιδί έκανε εμετό. Το επόμενο πρωί γύρω στις 09:30 μίλησα με τη φίλη μου και τη ρώτησα και για το παιδί. “Μια χαρά είναι” μου λέει, “παίζει στην κούνια” και με έκλεισε γιατί ήθελε να φύγει για να προλάβει το λεωφορείο. Μετά από αρκετή ώρα, με παίρνει η Πόπη και μου λέει “χάσαμε τον Παναγιωτάκη”».

Σοκάρει η περιγραφή του για τη μοιραία στιγμή, με βάση τα όσα του αποκάλυψε η ίδια η μητέρα του παιδιού.

Του είπε τα εξής: «Η Ειρήνη ήταν στο σαλόνι και το παιδί δίπλα στο καροτσάκι μελανιασμένο, με γυρτό το κεφάλι και τη γλώσσα έξω». «Απορούμε όλοι πώς είναι δυνατόν η Ειρήνη να μην άκουσε ή πρόσεξε κάτι που ήταν δίπλα στο μωρό και τα είδε όλα η μάνα μόλις μπήκε στο δωμάτιο», συμπλήρωσε ο φίλος της μητέρας του παιδιού.

«Το παιδί ήταν ήδη νεκρό, μου το είπε η ξαδέρφη της που το μετέφερε, η οποία ήταν και η μόνη που είχε πάθει σοκ και δεν μπορούσε να το διαχειριστεί». Για τη σχέση της Ειρήνης με τη μητέρα του Παναγιωτάκη αλλά και τη στάση των δύο γυναικών, ανέφερε:

«Υπήρχαν ζήλειες και φασαρίες από την πλευρά της Ειρήνης. Είναι ένα ψέμα όλο αυτό που άκουσα (στη συνέντευξη που έδωσαν στην εκπομπή σας). Δε γίνεται να χάνεις ένα παιδί και στις εννέα μέρες να βγαίνεις στα μπουζούκια και να χορεύεις πάνω στις μπάρες».

Ηχητικό ντοκουμέντο από το νοσοκομείου για το ιστορικό της οικογένειας της Ειρήνης

Το «Φως στο Τούνελ» παρουσιάζει ηχητικό ντοκουμέντο από το νοσοκομείου σχετικά το ιστορικό της οικογένειας της Ειρήνης.
Ένας ακόμα αιφνίδιος θάνατος μωρού έρχεται να προστεθεί σε αυτούς των βρεφών σε Αμαλιάδα και Αχαΐα με κοινό πρόσωπο την 24χρονη Ειρήνη.

Είναι ο πρώτος θάνατος παιδιού που βίωσε η οικογένεια της Ειρήνης και έγινε όταν ακόμα εκείνη ήταν 14 ετών.

Η αδελφή της, Ζωή Ηλιάνα, «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή μέσα στον ύπνο της με την Ειρήνη μάλιστα να υποστηρίζει σε παλαιότερη συνέντευξη πως ήταν μπροστά στο επεισόδιο.

Το «Φως στο Τούνελ» παρουσιάζει ηχητικό ντοκουμέντο από το νοσοκομείου, όπου οι γιατροί μιλούν στην Ειρήνη περιγράφοντας τα ιστορικό της οικογένειας, ενώ εκείνη τους ηχογραφεί.

«Το ένα παιδί που χάθηκε 13-14 μηνών πόσο ήταν, είναι η αδελφή της μαμάς. Είχε νοσηλευτεί στην Κ4 για λίγες ώρες, μετά πήγε κάτω στη νευρολογική, διερευνήθηκε και βγήκαν όλα καλά», λέει ο ένας γιατρός με έναν άλλον να προσθέτει:

«Απύρετοι σπασμοί….

«Ναι, τα πάντα όλα και πήγε και χάθηκε στο σπίτι το παιδί, με ένα περίεργο τέτοιο επεισόδιο».

«Τι βγήκε χθες από τις εξετάσεις», ρωτά η Ειρήνη με την γιατρό να απαντά:

«Τίποτα ακόμα… Τι με κοιτάς με αυτό το ύφος; Τρέχουμε από χθες, εγώ προσωπικά για να βρω λεφτά για να στείλω τις εξετάσεις αυτές για να τις πολύ ειδικές. Αυτές δεν γίνεται χωρίς λεφτά και τρέχω για να εγκρίνει το νοσοκομείου πίστωση ειδική. Οπότε καταλαβαίνεις πως κάνουμε ό,τι μπορούμε».

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!