Το μωράκι της φωτογραφίας είναι γνωστή Ελληνίδα παρουσιάστρια – Μπορείτε να την αναγνωρίσετε;


Το μωράκι που απεικονίζεται στην φωτογραφία, είναι Ελληνίδα ηθοποιός και παρουσιάστρια. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει καθημερινή πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή.

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να την αναγνωρίσετε;

Στην φωτογραφία βλέπουμε την Δανάη Μπάρκα!

Ποια είναι η Δανάη Μπάρκα

Η Δανάη Μπάρκα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου του 1992. Μητέρα της είναι η γνωστή ηθοποιός Βίκυ Σταυροπούλου και πατέρας της ο επιχειρηματίας Νώντας Μπάρκας. Σημαντικό ρόλο στη ζωή της παρουσιάστριας έχει παίξει και ο επίσης ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, με τον οποίο μέσα στα χρόνια έχουν χτίσει μία σχέση μπαμπά-κόρης.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης είχε πει: «Η πρώτη πολύ δύσκολη στιγμή με την Δανάη ήταν όταν επιστρέφαμε από ένα ταξίδι στο Πήλιο και το θυμάμαι σαν τώρα. Είχαμε περάσει πάρα πολύ ωραία για μια εβδομάδα.

Μπαίνοντας στην Αθήνα, η Δανάη ήταν στο πίσω κάθισμα, περίπου πέντε χρονών και μου λέει: “Να σε ρωτήσω κάτι; Μπορώ να σε λέω μπαμπά;”. “Φυσικά, το ρωτάς; Βέβαια ο μπαμπάς υπάρχει και είναι ο Νώντας”, της απαντώ. Ένα παιδί μπορεί και να είχε μπερδευτεί τότε, αλλά η αγάπη τα φτιάχνει όλα! Θέλει χρόνο, ναι και υπομονή».

«Ήταν ένα θαύμα στη ζωή μου»

Σε συνέντευξή της το 2020 στο περιοδικό «7 ΜΕΡΕΣ TV», η Δανάη Μπάρκα είχε εξομολογηθεί: «Εγώ είχα την τύχη να έχω στο μεγάλωμα μου δίπλα μου το βιολογικό μου πατέρα και να μου προκύψει και άλλος πού ήταν ο καλύτερος φίλος της μαμάς μου και έγινε και καλύτερος φίλος-μπαμπάς δικός μου.

Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιούμε πόσα πολλά θαύματα κάνει η αγάπη. Γιατρεύει όλες τις πληγές. Η αγάπη λοιπόν του Χρήστου ήταν ένα θαύμα στη ζωή μου. Ελπίζω αυτό να είναι παράδειγμα και για άλλες οικογένειες που μπορεί να ταυτιστούν. Προσωπικά μεγάλωσα με περισσή αγάπη, με έναν υπέροχο μπαμπά και έναν υπέροχο Χρήστο».

Δανάη Μπάρκα

Πορεία στην υποκριτική

Η Δανάη Μπάρκα έκανε το ντεμπούτο της στην υποκριτική σε ηλικία μόλις 9 ετών, συμμετέχοντας σε ένα επεισόδιο της κωμικής σειράς «Είσαι το Ταίρι Μου» στην οποία πρωταγωνιστούσε η Βίκυ Σταυροπούλου.

Μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική και έτσι σπούδασε στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Γιώργου Αρμένη.

Κατά την διάρκεια της καριέρας της, η ηθοποιός έχει παίξει σε αρκετές παραστάσεις, μεταξύ αυτών: «Λυσσιστράτη», «Μαρία Πενταγιώτισσα», «Ουρανία», «Νίκη» και «Οι μάγισσες της Σμύρνης».

«Νομίζω ότι μέχρι στιγμής έχω καταφέρει να δείξω στους ανθρώπους που με βλέπουν στο θέατρο το πόσο το αγαπάω, το πόσο δουλεύω γι’ αυτό και ότι δεν επαναπαύομαι σε τίποτα και στο ποια είναι η οικογένειά μου.

Έχω δεχτεί σχόλια ότι: “Είναι στην παράσταση επειδή είναι η κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου”, αυτός ήταν και ο μεγαλύτερός μου φόβος. Για το “κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου” δεν θα σηκώσω ποτέ το τηλέφωνο και δεν θα ασχοληθώ», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη το 2019.

Η παρουσίαση

Από τις 21 Σεπτεμβρίου του 2020 παρουσιάζει την πρωινή καθημερινή ψυχαγωγική εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη».

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού το 2022 η Δανάη Μπάρκα είχε μιλήσει για την τηλεόραση και την παρουσίαση. Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει ότι: «Δεν ξέρω τι σημαίνει το μη κανονικό στην τηλεόραση γιατί δεν το έχω δοκιμάσει με άλλο τρόπο!

Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη για αυτό, γιατί δεν οφείλονται μόνο σε μένα τα credits, αν κάνουμε κάτι καλό, αλλά οφείλονται σε όλους τους ανθρώπους πίσω από τις κάμερες. Νομίζω ότι πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το κανάλι».

«Γιατί δεν με έπιασε ποτέ κανείς να μου πει “δεν το κάνουμε αυτό” ή “δεν καθόμαστε έτσι”. Ακόμα και όταν πρωτοξεκινήσαμε και γράφονταν διάφορες κριτικές, δεν μου είπε κανείς “μην κάθεσαι έτσι”, “κάτσε σταυροπόδι”, “κλάψε”, “γέλα”. Οπότε δεν ξέρω τον άλλο τρόπο για να ξέρω τι είναι κανονικό», είχε συνεχίσει.

Ο έρωτας στη ζωή της

Παρ’ ότι η Δανάη Μπάρκα είναι ένα ιδιαίτερα προβεβλημένο πρόσωπο, δεν ξέρουμε πολλά για την προσωπική της ζωή. Η παρουσιάστρια και ηθοποιός υπήρξε στο παρελθόν ζευγάρι για 8 χρόνια με τον Πάνο Αδαμόπουλο, ωστόσο το 2021 χώρισαν.

Σε ερώτηση που της είχε γίνει για τον έρωτα, σε συνέντευξή της στην «Secret» το 2022, η Δανάη Μπάρκα είχε απαντήσει: «Ο έρωτας παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μου, όπως σε όλους. Δεν ερωτεύομαι εύκολα, ούτε συχνά. Ενθουσιάζομαι αρκετές φορές και μετά τα εκλογικεύω. Θα ήθελα σε αυτό το κομμάτι να είμαι πιο χαλαρή».

Επίσης, στην ίδια συνέντευξη είχε πει: «Ο ιδανικός άνδρας για εμένα πρέπει να έχει χιούμορ, ευγένεια και καλή καρδιά. Θα ήθελα να είναι γενναιόδωρος, τρυφερός με τους ανθρώπους που αγαπάω και να υπάρχει κατανόηση σε σχέση με τη δουλειά και το πρόγραμμά μου».



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!