Η τρομοκρατία ετοιμάζεται για το καλοκαίρι με τυφλά χτυπήματα στις παραλίες της Μεσογείου

Τζιχαντιστές μικροπωλητές παγιδευμένοι με εκρηκτικά και βόμβες θαμμένες στην άμμο


ο Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις το καλοκαίρι σε τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης με τζιχαντιστές βομβιστές αυτοκτονίας που θα προσποιούνται τους μικροπωλητές στις παραλίες της Μεσογείου και θα σπέρνουν το θάνατο, όπως προειδοποιεί ανώτατος αξιωματούχος των ιταλικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Η γερμανική ταμπλόιντ Bild, επικαλούμενη την υπηρεσία πληροφοριών BND, γράφει ότι το Ισλαμικό Κράτος στέλνει τζιχαντιστές σε τουριστικά θέρετρα της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας. Θα προσποιούνται τους μικροπωλητές στην παραλία ενώ θα είναι ζωσμένοι με εκρηκτικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχουν πληροφορίες για τοποθέτηση βομβών σε ξαπλώστρες ή θαμμένες στην άμμο.

image

Οι ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών ενημερώθηκαν για τα τρομοκρατικά σχέδια του ISIS από αξιόπιστη πηγή στην Αφρική.

Γερμανός μη κατονομαζόμενος ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε στην Bild: «Πρόκειται για μια νέα διάσταση στη φρίκη της τρομοκρατίας. Οι παραλίες και οι τουριστικοί προορισμοί δεν μπορούν να προστατευθούν». Το περασμένο έτος 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε παραλία της Τυνησίας όταν ένοπλος τζιχαντιστής άρχισε να πυροβολεί κατά των λουόμενων αδιακρίτως. Σύμφωνα με τους Ιταλούς αξιωματούχους η μεγαλύτερη απειλή βρίσκεται στους κόλπους των ισλαμιστών της Νιγηρίας, Μπόκο Χαράμ, οι οποίοι δηλώνουν ότι συνεργάζονται με τον ISIS.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!