Τρομοκρατικό χτύπημα στον Τύπο – Έκαψαν τα γραφεία της Athens Voice –

Δείτε τις εικόνες και την απάντηση της Athens Voice.


Τρομοκρατικό ήταν το χτύπημα που δέχθηκε η εφημερίδα Athens Voice, τα γραφεία της οποίας -στα Εξάρχεια- έγιναν παρανάλωμα του πυρός μετά από εμπρηστική επίθεση, το πρωί της Πέμπτης.

Η ΕΛ.ΑΣ μετά από έρευνα κατέληξε ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Λίγες ώρες μετά, εμφανίστηκε στο Indymedia ανάρτηση με κείμενο-ανάληψη ευθύνης του χτυπήματος, από μία ομάδα που αυτοαποκαλείται “Αναρχική ομάδα Αντικαπιταλιστικής Δράσης Μαύρες Κυριακές – Κόκκινες νύχτες”.

Οι παραπάνω “επαναστάτες” στρέφονται γενικά κατά της “κρατικής-εργοδοτικής τρομοκρατίας”, που “προωθεί εξευτελιστικούς μισθούς, εξοντωτικά ωράρια, διαρκή ανασφάλεια, που κάνουν τη ζωή του εργαζόμενου αβίωτη”.

Εξαπολύουν επίσης επίθεση εναντίον των free press εντύπων, όπως η Athens Voice, “μέσω των οποίων η εξουσία επιτίθεται συστηματικά στη ταξική συνείδηση και στους κοινωνικούς αγώνες”.

Μιλούν, επίσης, για τη “μικρή εμπρηστική παρέμβαση”, υποστηρίζοντας ότι “η Athens Voice συμμετέχει στην καθεστωτική προπαγάνδα για τη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για την επιβολή νυχτερινής εργασίας στα εμπορικά καταστήματα (Λευκές Νύχτες), γενικότερα για την αγιοποίηση της ελεύθερης αγοράς που εξοντώνει τους εκμεταλλευόμενους”.
fotia_athens_voice
Η απάντηση της AV

Τη δική της απάντηση έδωσε η σύνταξη της εφημερίδας, σημειώνοντας εμφατικά ότι η μόνη πληγή που άφησε πίσω του το χτύπημα είναι η υλική και πως η επιχείρηση εκφοβισμού βρήκε στο κενό.

Η ανακοίνωση σημειώνει:

“Αν ο εμπρησμός των γραφείων της ATHENS VOICE είναι απόπειρα εκφοβισμού, οι δράστες της επιτυγχάνουν μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα. Η Α.V. είναι μια ανεξάρτητη φωνή και θα συνεχίσει έτσι. Δεν θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα που καίγονται εφημερίδες και απειλείται η ελεύθερη γνώμη. Θα προσπαθήσουμε με όλη μας τη δύναμη να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη.

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που σήμερα σε μια δύσκολη μέρα στάθηκαν δίπλα μας με όλους τους τρόπους. Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας που πέρασαν από τα γραφεία για να μας πουν μια κουβέντα υποστήριξης, να ρωτήσουν αν χρειαζόμαστε κάτι. Το πραγματικά συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης ήταν η καλύτερη απάντηση.

Ο εμπρησμός στα γραφεία της Α.V. δεν πρόκειται να επηρεάσει με κανένα τρόπο τη λειτουργία της. Ευτυχώς οι υλικές ζημιές διορθώνονται. Άλλες δεν έχουμε να μετρήσουμε”.
6598083



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!