Τσικνοπέμπτη: Οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο στην ψησταριά


Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.

Οδηγίες του ΕΦΕΤ για την Τσικνοπέμπτη

  • Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
  • Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
  • Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
  • Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
  • Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
  • Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
  • Γι’  αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!