Βόμβα στην πτήση της EgyptAir εκτιμούν ως πιθανότερη αιτία αξιωματούχοι των ΗΠΑ

Για τρομοκρατική ενέργεια μίλησε και ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου


Την έκρηξη βόμβας θεωρούν ως την πιθανότερη αιτία για τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, πλαστικά αντικείμενα με σχοινιά εντοπίσθηκαν 50 μίλια νοτιανατολικά από το σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους.

Η αιγυπτιακή πλευρά ενημέρωσε την ελληνική ότι δεν χρειάζεται τη συνδρομή ελληνικών πλωτών μέσων για την περισυλλογή των αντικειμένων.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα αντικείμενα εντοπίσθηκαν 200-230 μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης ή 100 μίλια από το αρχικό σημείο των ερευνών, εντός του FIR Καϊρου, από αιγυπτιακό αεροσκάφος.

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου δήλωσε πως είναι πιο πιθανό μια τρομοκρατική επίθεση να ευθύνεται για την πτώση του αεροπλάνο της EgyptAir, παρά να πρόκειται για τεχνική βλάβη.

Ο Αλεξάντερ Βορντίκοφ, επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), σχολίασε πως η συντριβή της πτήσης MS804 πιθανότατα είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης.

«Δυστυχώς, συνέβη ένα ακόμη δυστύχημα με αεροσκάφος της Egypt airlines. Είναι πολύ πιθανό θα πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση που οδήγησε στο θάνατο 66 ανθρώπους από 12 χώρες είπε ο Βορντίκοφ, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου του Συμβουλίου των αρχηγών της ασφάλειας και των ειδικών υπηρεσιών των χωρών-μελών της CIS, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Εντωμεταξύ υπάρχει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο το Ισλαμικό Κράτος (IS) έχει αναλάβει την ευθύνη για την συντριβή του αεροσκάφους. Σε κάθε περίπτωση –είτε ισχύει το δημοσίευμα είτε όχι– το IS πάντα θέλει να αναλαμβάνει την ευθύνη ακόμα και σε επιθέσεις που δεν έχει κάνει για να δείχνει παντοδύναμο.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!