Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αποκάλυψε πως το αφορολόγητο των βουλευτών ξεπερνά το 50%

Και φτάνει μέχρι και το 75%.


Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να καταργήσει το αφορολόγητο στη αποζημίωση των βουλευτών, το οποίο ενίοτε υπερβαίνει και το 50%. Μάλιστα, η βουλευτής τόνισε ότι τους παρέχονται και επιδόματα, τα οποία δεν φορολογούνται.

“Στην προσπάθειά μου να δω πού εδράζονται όλα αυτά, διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα δαιδαλώδες νομικό καθεστώς, το οποίο πραγματικά δημιουργεί πονηρές σκέψεις, δηλαδή σαν να υπάρχει μια προσπάθεια συγκάλυψης”, ανέφερε. Βάσει του πόθεν έσχες των βουλευτών για το 2011, φαίνεται ότι το μη φορολογητέο ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσης υπερβαίνει το 50% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το 75%, επισημαίνοντας ότι “το φορολογητέο εισόδημα των βουλευτών, το οποίο φορολογείται, κυμαίνεται ανάμεσα στις 18.000 ευρώ και τις 30.000 ευρώ, ενώ το αφορολόγητο αντιστοιχεί περίπου σε 65.000 ευρώ”.

“Η φορολόγηση πρέπει να είναι δίκαια κατανεμημένη και να μην δημιουργεί ανισότητες”, υποστήριξε η κυρία Γιαννακάκη προς τον υφ. Οικονομικών για ένα βουλευτικό προνόμιο το οποίο παραμένει αλώβητο, τη στιγμή που υπόκειται σε αφαίμαξη το εισόδημα του λαού.

Τέλος η κ. Γιαννακάκη  ρώτησε τον κ. Μαυραγάννη εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να άρει αυτό το φορολογικό καθεστώς, το οποίο δεν στηρίζεται σε κανέναν νόμο, και “που ειδικά στις μέρες που διανύουμε σκανδαλίζει το μέσο Έλληνα πολίτη, ο οποίος έχει δει να φορολογείται πάρα πολύ βάναυσα” και ζήτησε επιπλέον να μάθει ποια είναι ακριβώς τα ποσά τα οποία χάνει το ελληνικό δημόσιο από αυτές τις φορολογικές ελαφρύνσεις.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!