Ύδρα: Προφυλακίστηκαν προσωρινά ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού


Τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού, μαζί με 11 μέλη του πληρώματος, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα το βράδυ της Παρασκευής, 21 Ιουνίου 2024. Τα υπόλοιπα μέλη αφέθηκαν ελεύθερα με χρηματική εγγύηση.

Συγκεκριμένα, στους επτά επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ, ενώ στους υπόλοιπους τέσσερις επιβλήθηκε εγγύηση 20.000 ευρώ. Επιπλέον, απαγορεύτηκε η έξοδός τους από τη χώρα και υποχρεώθηκαν να εμφανίζονται τακτικά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Οι 13 κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν ενώπιον του ανακριτή στον Πειραιά, υπό προσωρινή κράτηση λόγω των κατηγοριών για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο που τους απήγγειλε ο εισαγγελέας. Παράλληλα, οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν την προσωρινή κατάσχεση της θαλαμηγού.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών, οι οποίες ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ, προέκυψε νέο στοιχείο. Βρέθηκε ένα μπουκαλάκι νερό στην παραλία, το οποίο ερευνάται.

Ο πλοίαρχος της θαλαμηγού αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή, υποστηρίζοντας ότι δεν εκτοξεύθηκαν βεγγαλικά από το σκάφος. Ανέφερε επίσης ότι κατά τον έλεγχο από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν στη θέση τους, και ότι ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική για την πυρκαγιά.

Η κατηγορία για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο που τους απαγγέλθηκε είναι κακούργημα, με ποινή που μπορεί να φτάσει έως και τα 20 χρόνια φυλάκισης.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας έχουν συλλεχθεί όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στην περιοχή κατά τη στιγμή της πυρκαγιάς. Μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται από κάποιο σκάφος, και έχουν δώσει αναλυτικές καταθέσεις στην Πυροσβεστική.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν κρότους και είδαν λάμψεις πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στη δασική περιοχή της Ύδρας. Σύμφωνα με την κατάθεσή τους, πλησίασαν το σκάφος προσφέροντας βοήθεια, αλλά δεν έλαβαν απάντηση από τους επιβάτες και το πλήρωμα. Αναφέρουν επίσης ότι υπήρχε καπνός και φωτιά πάνω από τη θάλασσα.

Η διαχειρίστρια εταιρεία της θαλαμηγού εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην ακεραιότητα και την ειλικρίνεια του πληρώματος, αναμένοντας τα αποτελέσματα της έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!