Υπόθεση Λύτρα: «Δεν παραβίασα τους περιοριστικούς όρους» – Τι ισχυρίζεται στο αίτημα αποφυλάκισης


Την ανατροπή της απόφασης των δικαστικών Αρχών, που έκριναν ότι ο Απόστολος Λύτρας πρέπει να παραμείνει στη φυλακή μέχρι τη δίκη του, επιχειρεί ο γνωστός ποινικολόγος, που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του. Στο αίτημα αποφυλάκισης, που κατέθεσε εκ μέρους του ο συνήγορός του Πέτρος Πανταζής, την Παρασκευή, ο Απ. Λύτρας ισχυρίζεται ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, μετά τη σύλληψή του για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΝΑΝΟΥ – ΠΗΓΗ: Realnews

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, στο αίτημα περιγράφεται ότι δεν υπήρξε από μέρους του καμία απόπειρα επικοινωνίας, πέραν του πρώτου μηνύματος που έστειλε στο κινητό της συζύγου του, λίγες ώρες μετά το συμβάν του ξυλοδαρμού. Πρόκειται για το γραπτό μήνυμα με το οποίο της ζητούσε συγγνώμη. Ακόμη, στο αίτημα αναφέρεται ότι η συμμετοχή του κατηγορούμενου δικηγόρου σε ομάδα της εφαρμογής Viber, στην οποία προστέθηκε τόσο ο ίδιος όσο και η Σ. Πολυζωγοπούλου, δεν έγινε με δική του πρωτοβουλία, αλλά μετά από απόφαση συνεργάτη του που ήθελε να εκθέσει και στους δύο τα μεγάλα, οικονομικά και μη, προβλήματα που αντιμετώπιζε το κοινό τους γραφείο. Και αυτό διότι το πρώην ζευγάρι, πέρα από την προσωπική σχέση, είχε και κοινή επαγγελματική πορεία.

Ο Απ. Λύτρας προσπαθεί παράλληλα να εξηγήσει και την παρουσία της μεγάλης του κόρης, της πρώην συζύγου του, καθώς και συνεργάτη του στο σπίτι όπου διαμένει το θύμα και μέχρι πρότινος αποτελούσε κατοικία του ζευγαριού. Το συμβάν χαρακτηρίστηκε ως «εισβολή» και είχε αποτέλεσμα να θεωρηθεί ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Η πλευρά του ποινικολόγου υποστηρίζει, εν πολλοίς, ότι επρόκειτο για μια απλή «επίσκεψη», με την οποία ήθελαν να παραλάβουν κάποια από τα προσωπικά αντικείμενα, ρούχα του Απ. Λύτρα και χρήματα, καθώς μετά τις εξελίξεις ο ίδιος δεν μπορούσε να πάει στο σπίτι.

Υποπτος φυγής

Ο γνωστός ποινικολόγος, μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ζητά στην προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης να φορά ακόμα και «βραχιολάκι», προκειμένου να παρακολουθούνται ανά πάσα ώρα και στιγμή οι κινήσεις του. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από τα περιοριστικά μέτρα, ξεπερνά και τον «σκόπελο» ότι θεωρείται ύποπτος φυγής. Υπενθυμίζεται πως, όταν αναζητήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά από μήνυση της κακοποιημένης συζύγου του για την παραβίαση των περιοριστικών όρων, ο ποινικολόγος δεν εμφανίστηκε αμέσως στις Αρχές.

Αντιθέτως, η Αστυνομία αναζητούσε επί ώρες τον δικηγόρο, ο οποίος τελικά αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας εμφανίστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης. Αν και ο Απ. Λύτρας, από τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει, γνωρίζει ότι το αίτημα αποφυλάκισής του μπορεί να τύχει αρνητικής απάντησης, εντούτοις είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια που του παρέχει ο νόμος για να πετύχει τον στόχο του.

Σημειώνεται ότι αρχικά η ανακρίτρια και ο αρμόδιος εισαγγελέας, μετά την απολογία του ποινικολόγου για τον βαρύ τραυματισμό της συζύγου του, τον είχαν αφήσει ελεύθερο με τους όρους της υποχρέωσης μετοίκησης από το σπίτι όπου διέμενε μαζί με το θύμα, της υποχρέωσης να μην την πλησιάζει ή να την απειλεί και επίσης με την υποχρέωση να παρακολουθήσει πρόγραμμα θεραπείας προκειμένου να μην εκδηλώσει εκ νέου βίαιη συμπεριφορά.

Η δίκη

Η δίκη του Απ. Λύτρα είναι πολύ πιθανό να προσδιοριστεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Οι διαδικασίες αναμένεται να κινηθούν πολύ γρήγορα και είναι εξαιρετικά πιθανό η υπόθεση να ξεκινήσει να εκδικάζεται μέσα στον προσεχή Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, η κόντρα ανάμεσα στους δύο πρώην συζύγους καλά κρατεί. Η Σ. Πολυζωγοπούλου κατέθεσε υπόμνημα στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, προς υποστήριξη των κατηγοριών εναντίον του συζύγου της. Σε αυτό αναφέρεται ότι ο Απ. Λύτρας εξέθεσε τη ζωή της σε κίνδυνο, επειδή δεν την πήγε αμέσως στο νοσοκομείο μετά τον ξυλοδαρμό της, αλλά τη μετέφερε στο σπίτι τους, όπου προσπάθησε να την πλύνει από τα αίματα. «Μου έριξε νερό στο πρόσωπο προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είχαν καθαριστεί και ξεπλυθεί το πρόσωπό μου και το κεφάλι μου», φέρεται να περιγράφει το θύμα. «Κατά την πορεία προς την έξοδο της οικίας και ενώ είχα αλλάξει ρούχα και είχα ξεπλυθεί από τα αίματα, μπαίνουμε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μου και όχι σε αυτό εντός του οποίου έγινε ο βαρύτατος τραυματισμός μου, και καθ’ οδόν τον ακούω να μιλάει με κάποιον γνωστό του λέγοντάς του: “Εγινε μ…ία, έχω χτυπήσει άσχημα τη Σοφία, την πάω στην Ευρωκλινική, ελπίζω να μην μπλέξω”», αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημα.

Επιπλέον, η Σ. Πολυζωγοπούλου έχει κάνει λόγο για ψέματα που διαρρέονται εις βάρος της, ότι δηλαδή άλλαξε τους κωδικούς σε κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία του δικηγορικού γραφείου. Οπως η ίδια έχει εκμυστηρευτεί στο περιβάλλον της, όλα αυτά διαρρέονται σκόπιμα σε μια προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα συζήτησης και να μπορέσει ο πρώην σύζυγός της να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Δείτε το δημοσίευμα της Realnews

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!